Субота, 20.04.2024, 14:32Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

00:43
Декада початкової школи.

 «Не забуваймо, що в школі  дитина не лише навчається,  у школі вона живе»

В.О.Сухомлинський

Фестиваль творчої майстерності

          З 15  по 26 лютого 2016р. у навчально-виховному комплексі «Любисток» проходила декада початкової школи.

 У ході декади реалізовано основні завдання, спрямовані на:

  • активізацію методичної роботи, розвиток творчої діяльності, професійної майстерності та компетентності педагогів;
  • пропагування передового педагогічного досвіду;
  • створення в навчально-виховному процесі атмосфери успіху, що сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю  її унікальних здібностей, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів.

 

   Усі заплановані заходи, охоплювали різні напрямки діяльності вчителів та учнів, сприяли інтелектуальному й творчому розвитку кожного.

     Розпочалася декада з демонстраційних уроків для студентів педагогічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та студентів педагогічного коледжу. Класоводи Дячук М.А. (1-А клас), Гусакова Н.І. (2-А клас), Лазарюк С.Г. (2-Б клас), Палійчук М.П. (2-В клас), Івасюк Ф.С.(3-А клас), Тараско Н.М. (3-Б клас), Головецька М.М. (4-А клас), Бабюк О.І. (4-Б клас) практично продемонстрували методичну роботу вчителя з різних предметів на кожному уроці. Майбутні педагоги уважно відстежували структуру різних типів уроків, знайомилися з розмаїттям форм і методів роботи кожного педагога, вивчали учнівські колективи, жваво обговорювали побачене й почуте, задавали запитання та отримували відповіді й поради щодо своєї активної педагогічної практики.

    Змістовними й захоплюючими були уроки вчителів перших класів Заєць Т.Д. та Рябко О.В. Ураховуючи конкретно-образне мислення першокласників, класоводи опиралися на наочні образи та уявлення. Маленькі школярики з великим задоволенням виконували завдання з казковими героями за ігровими сюжетами, думали, робили висновки, відкривали світ нових знань.

   Яскраві враження залишив урок у 4-В класі класовода Марчук О.О., девізом якого були слова В.О.Сухомлинського «Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя». Четвертокласники в ході уроку опановували правила етикету в стосунках з однокласниками та вчителями, повторювали права та обов’язки учнів.

     На уроці розвитку мовлення в 2-Г класі класовод Маланка Т.В. майстерно створила атмосферу успіху для кожної дитини та вдало реалізувала поставлену мету. Казки, написані учнями, вирізнялися багатством мови та оригінальністю задуму.

    Урок-свято з позакласного читання в 3-В класі, вчитель Гасюк Н.І., приурочений річниці від дня народження Лесі Українки, став криницею знань про життєвий та творчий шлях поетеси, про силу її поетичного слова.

    Не можливо було втриматися від оплесків, коли учні натхненно й виразно читали вірші, інсценізували фрагменти казок.

    Вихователь Куриляк Н.К. звернулася до традицій родин вихованців, вдало використавши базу сучасних та стародавніх рушників. Український фольклор та літературно-музичні твори вміло поєднали виховні й навчальні цілі тематичного заняття, спонукаючи учнів групи продовженого дня 2-А та 2-Б класів до роздумів про вічні істини людського життя. З великим захопленням, весело й жваво розповідали діти про сімейні обереги-рушники своєї родини, читали вірші, співали пісень, слухали цікаві легенди.

    У навчальному процесі вчителі та вихователі групи продовженого дня не тільки виступали в ролі носія інформації, їм ближчою була роль консультанта, помічника. На кожному занятті  учні працювали в парах, групах, розгадували головоломки, ребуси, логічні задачі. Несподівані гості, таємничі мандрівки, цікаві дослідження робили уроки ще більш цікавими та змістовними.

     Декада майстерності педагогів початкових класів закінчилася, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання учнів учитися.

Переглядів: 657 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту