Субота, 20.04.2024, 08:57Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:27
Дітям з особливими освітніми потребами – особлива увага

Дітям з особливими освітніми потребами –

особлива увага

   В Україні впровадження інклюзивного навчання визнано пріоритетним напрямком розвитку освіти.

     На сучасному етапі розбудови освітньої ланки й у навчально-виховному комплексі «Любисток» постала нагальна потреба інтегрування дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітній навчальний простір із забезпеченням нормативно-правової  та навчально-методичної баз, необхідного психолого-педагогічного супроводу, корекційно-реабілітаційної допомоги та створення відповідних побутових умов.

   Три роки поспіль у НВК «Любисток» функціонують інклюзивні класи. Створено професійну команду фахівців, до складу якої входять адміністрація, досвідчені та молоді педагоги, психолог, лікар, соціальний педагог, логопед, які працюють над соціалізацією дитини в суспільстві, формуванням у  педагогів нового розуміння проблем дітей з особливими освітніми потребами, які проживають у мікрорайоні навчального закладу. Тісно співпрацюють із питань гуманізації навчання й виховання таких дітей класоводи 1 – В класу Тетяна Дмитрівна Заєць та 2 – В – Марія Петрівна Палійчук, класний керівник 5 – В класу Галина Василівна Мостолюк з асистентами вчителів: Анною Олександрівною Ясенецькою, Юлією Богданівною Ємельяновою та Марією Іванівною Сухар. Активно долучаються до створення відповідного навчально-розвивального середовища в інклюзивних класах й батьки, які, спілкуючись із педагогами, отримують знання, що дають їм можливість стати компетентними захисниками прав своїх дітей.  

    В організації інклюзивного навчання не залишається осторонь міське управління освіти. Нещодавно відбулося чергове засідання шкільного психолого-медико-педагогічною консиліуму, під керівництвом заступника директора з навчально – виховної роботи школи І ступеня Марія Андріївна Дячук, у якому взяли участь  завідувач міської ПМПК Наталія Федорівна Наход та методист з інклюзивної та корекційної освіти Марина Віталіївна Харюк. Наталія Федорівна відзначила високий рівень професіоналізму педагогічного колективу щодо організації й проведення навчання дітей з обмеженими можливостями, висловила вдячність батькам учнів інклюзивних класів за підтримку та взаєморозуміння. Учасники зібрання – учителі – предметники, класоводи, батьки –  поділилися досвідом, обговорили проблеми та шляхи їх подолання, адже тільки спільними зусиллями, побудованими на любові, можна допомогти дітям  з особливими освітніми потребами соціалізуватися.

 

 

 

 

Переглядів: 773 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту