П`ятниця, 29.03.2024, 14:41Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 561
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

23:03
Літературними стежками Буковини

Літературними стежками Буковини

Кожна країна, кожне місто чи село пишаються видатними особистостями, які народилися, навчалися або працювали в них. Чернівці здавна славляться іменами людей, які посідають визначне місце в літературному житті України. Вулицями міста та стежками ланів і лісів Буковини ходили Ольга Кобилянська, Юрій Федькович, Сидір Воробкевич, Ірина Вільде, Дмитро Макогон… Ми пишаємося тим, що сьогодні до нас лунає влучне слівце Бориса Бунчука, Галини Тарасюк, Марії Матіос…

У навчально-виховному комплексі «Любисток» уже стало традицією останній тиждень листопада приурочувати вивченню літературних надбань письменників Буковини. Надія Михайлівна Токарюк, бібліотекар, запропонувала увазі учнів початкових класів книжково-тематичну виставку «Люби і знай свій рідний край», де були представлені дитячі твори Галини Івасюк, Миколи Зінчука, Євгенії Ярошинської, Оксани Гнатчук. Наймолодші школярі із задоволенням гортали сторінки цікавих казок, перечитували скоромовки та байки, щиро сміялися над героями усмішок. Учні, які найгостріше відчули колорит буковинського слова, змагалися в майстерності декламування на конкурсі читців «Слово буковинського краю». Учні 8-А класу на відкритому уроці з української літератури «Передача та збереження духовних і національних цінностей як запорука щастя та успіху в житті людини» за новелою Віри Китайгородської «Подарунок від мами», учитель Ганна Василівна Куцук, разом із героїнею твору вчилися берегти національні надбання та людські цінності, любити землю, на якій народилися. Учні 7-А класу та Галина Єреміївна Золотарюк, учитель української мови і літератури, відвідали літературно-краєзнавчий музей імені Юрія Федьковича, де дізналися про культурне та літературне життя Чернівеччини в ХІХ ст., цікаві історії з життя Буковинського Соловія. У велич художнього слова Гірської орлиці Ольги Кобилянської пірнули учні 9-х класів на літературній вікторині «Ольга Кобилянська – душа Буковинського краю», яку організувала вчитель української мови і літератури Ірина Веніамінівна Харовська.

Місто Чернівці, його працьовитий, талановитий народ надихав і надихає поетів та прозаїків на нові твори. А ми маємо змогу першими познайомитися зі скарбами художнього слова наших земляків. 

Переглядів: 872 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту