Середа, 24.04.2024, 06:14Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

01:25
Стежками літературної Буковин

Стежками літературної Буковини

    Чернівці – столиця колишнього коронного краю Габсбургів Буковини, «місцевості, де жили люди і книги» (П.Целан). Яскраві таланти, неповторність творчих манер – непересічні літературні постаті Буковини. Проживати в такому різнобарв’ї літературних жанрів і не знати їх творців – не можливо.

    У Чернівецькому навчально – виховному комплексі «Любисток» з 24 до 28 листопада 2014 року було проведено Тиждень літератури рідного краю. На демонстраційному уроці «Євгенія Ярошинська. Твори для дітей» Галина Єреміївна Золотарюк, учитель української мови і літератури, ознайомила учнів 6–А класу із життям і творчістю першої буковинської української письменниці. На прикладі її байок діти вчилися бути чесними, поважати інших. Учні 7–х класів були на уроці –  зустрічі з сучасним буковинським письменником Володимиром Вознюком, який провела учитель української мови і літератури Ганна Василівна Куцук. Діалог із письменником та зворушливі твори Володимира Оксентійовича посіяли добро в дитячих душах, запалили мистецьку іскорку в юних серцях.

    Не залишилися осторонь вшанування відомих буковинців  і старшокласники. Галина Василівна Мостолюк, учитель української мови і літератури, організувала зустріч учнів 8–х, 9–х, 10 класів із поетом – піснярем, членом Спілки письменників України Василем Васильовичем Васканом та письменницею, переможницею конкурсу «Золота пектораль» Іванною Стеф’юк. Гості розповідали про своє життя та знайомили із творчістю. Приємною несподіванкою стало написання В.Васканом під час заходу поезії про НВК «Любисток». Символічним є те, що в новелістки І. Стеф’юк одна із найкращих новел також  має назву «Любисток».       По завершенні зустрічі гості подарували бібліотеці навчального закладу свої збірки, а учні виявили свою гостинність короваями на вишитих рушниках, вони вдячні гостям за мудрі слова, адже саме слова виховують людяність,  пробуджують почуття, наснажують на добрі вчинки.

 

( ФОТО )

 

 

 

 

Переглядів: 801 | Додав: sagittar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту