Четвер, 18.04.2024, 23:19Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:58
Тиждень інклюзії – 2019

C:\Users\User\Desktop\зображення_viber_2019-12-06_13-43-20.jpgТиждень інклюзії – 2019

Традиційно щороку в перший тиждень грудня в НВК «Любисток» проводиться тиждень інклюзивного навчання. У 2019 році він пройшов під девізом «На доброму серці тримається світ!»

Асистенти вчителів оформили інформаційні куточки: один для учнів школи ІІІ ступеня, інший – для молодших школярів. З них учні могли дізнатись про основні завдання інклюзивної освіти.

Класні керівники 1 – 11 класів провели годину спілкування (урок доброти до Міжнародного дня дітей з інвалідності) на тему «Школа – відкрита для всіх!»,  на якій, використовуючи ІКТ, показали учням життя людей з обмеженими можливостями, розповіли про важливість толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми  потребами, стимулювали дітей до добрих учинків та виховували вміння гідно поводитися. 

У рекреації другого поверху учні, вчителі та батьки  могли побачити виставку робіт (малюнки, поробки, аплікації)  учнів з особливими освітніми потребами «Можливості обмежені – здібності безмежні».  У фоє було розміщено імпровізовану поштову скриньку «Мені приємно тобі сказати що…». Там учні НВК «Любисток»  залишили свої побажання учням, які вчаться за інклюзивною формою навчання: «…залишайся таким, яким є – чуйним, добрим, вірними другом»,  «…завжди будь усміхненою!», «…ми тебе підтримуємо!»...

До заходів долучились учителі та вихованці груп подовженого дня. Ними організовано перегляд тематичних мультфільмів «Поділись своєю добротою».  Вихователі провели інформаційні хвилинки «Твори добро, бо ти – людина!» Також учні ГПД виготовила інклюзивну мозаїку «Всі діти – рівні!»

Практичні психологи Павлюк О.М., Стьопочкіна А.Г.  та логопед Гривул Т.П. тісно співпрацюють із педагогами, які навчають дітей з особливими освітніми потребами. Цього року до Тижня інклюзивного навчання психологи підготували семінари «Інклюзивна освіта, нозології. Технології роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.» та «Музикотерапія для дітей з особливими освітніми потребами». Логопед провела лекцію «Елементи Tomatis в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Учителі та учні школи І ступеня оформили стенд «Дерево толерантних побажань». 

Щоденно адміністрація НВК «Любисток», соціальний педагог та практичні психологи виділяли час для того, щоб надавати консультації батькам учнів з особливими освітніми потребами. 

Педагогічний колектив НВК «Любисток» розуміє важливість інтеграції учнів з особливими освітніми потребами в освітній процес і працює над цим питанням щодня (див. фотозвіт).

Переглядів: 449 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту