Вівторок, 23.04.2024, 18:31Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

00:24
ТИЖДЕНЬ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ

ТИЖДЕНЬ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ У НВК «ЛЮБИСТОК»

  Усі здорові, ну а я – такий.

Інакше жити між людьми не можу.

Але мій дух незламний і палкий.

У ньому сила невичерпна, Божа…

     Ми всі приходимо у цей світ маленькою ди­тиною, крихітною, беззахисною, яка потребує турботи, любові, підтримки рідних… Кожного дня на цей світ народжуються  діти, яких ми називаємо дітьми з особливими потребами.

     Особливими тому, що через свою ту чи іншу неповно справність, вони потребу­ють нашої особливої турботи.

     З 04 по 08 грудня у НВК «Любисток»  проводився «Тиждень інклюзивної освіти». Голова ПМПК Марія Андріївна Дячук спільно з класоводами та асистентами вчителя в інклюзивних класах   підготували та провели низку заходів, які привернули уваги учнів,  батьків, вчителів  до проблем людей з особливими  потребами.

     Цікавими та змістовними були години спілкування «Всі ми діти рідної землі». Впродовж тижня серед батьків проводилось соціальне опитування «Інклюзія сьогодення». Асистент вчителя  Інна Вікторівна Хрестик провела з семикласниками інформаційну хвилину «Інклюзія. Що це таке?». Педагог організатор  Лілія Василівна Баранник разом з учнями 9-10 класів виокремила основні морально-етичні орієнтири сучасної молоді під час диспуту «Світ цінностей у сучасному суспільстві». Педагог організатор  Наталія  Володимирівна Руснак організувала конкурс малюнків та оформила виставку «Щасливі діти – квітуча Україна». Соціальний педагог Галина Єреміївна Золотарюк та практичний психолог Оксана Миронівна Павлюк познайомили батьків з новими нормативно-правовими документами в галузі інклюзивної освіти під час проведення батьківських зборів.

     Класні керівники та учні 5-11-х класів підготували конкурс міні-стінгазет на тему: «Видатні люди з особливими освітніми потребами». Класоводи 1-4-х класів провели  хвилинку толерантності «Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, теплих слів». Асистенти вчителя Анастасія Іванівна Колядинська, Надія Костянтинівна Куриляк організували для батьків інклюзивних класів родинне коло «Ми єдина шкільна родина». Вихователі  та вихованці ГПД склали словникові павутинки «добро», «доброта», «кругообіг добра», переглянули відео презентації «Маленькі історії про Людей з великої літери».

      Класоводи інклюзивних класів Віта Василівна Чувік, Леся Олександрівна Підгорецька, Тетяна Володимирівна Маланка оформили виставку робіт дітей з особливими освітніми потребами «Ми такі талановиті!».

       У бібліотеці діяла  книжна виставка «Люди, будьмо добрими» та пройшли голосні читання творів В.О.Сухомлинського «Всі добрі люди – одна сім’я».

     Під час засідання круглого столу «Учителю, ти світло для усіх дітей» учителі асистенти учителів, учителі-предметники, класоводи інклюзивних класів обмінялися думками про найбільш ефективні форми та методи навчання дітей з особливими освітніми потребами, презентували здобутки та обговорили проблеми, над вирішенням яких ще слід працювати.

     У ході Тижня інклюзивної освіти учні, учителі та батьки ще раз утвердили думку про те, що коли ми дбаємо один  про одного, тоді  з’явиться бажання жити, бо життя – це найвища цінність на Землі. ФОТО.

Переглядів: 895 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту