Четвер, 25.04.2024, 16:53Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:01
Тиждень української мови та літератури

Предметно-методичний тиждень

української мови та літератури

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине…

От де, люде, наша слава,

Слава України!

     З 26.02 по 07.03.2018 року в навчально-виховному комплексі «Любисток» проходив предметно-методичний тиждень української мови та літератури.

     Традиційно він відбувався в рамках проведення Шевченківських днів і був спрямований  на розкриття актуальності творчого здобутку великого Кобзаря та його значення для сьогодення. Вічне слово поета лунає по всій землі, воно будить думку та совість і кличе до дій.

     Учні та вчителі української мови і літератури доторкнулися душею і серцем до чарівних струн прекрасної поезії Т.Шевченка, до його невмирущого слова на конкурсі читців-декламаторів «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»,  що відбувся 1 березня.

     Біографія Тараса Шевченка хоч і відома усім, але й досі не перестає вражати кожного. На показовому уроці української літератури в 5-В класі «Степан Васильченко. «В бур’янах». Україна часів Тараса Шевченка. Розповідь про поета, його дитинство на основі повісті» (учитель Текуцька Н.С.)  учні не тільки поглибили знання про життя Кобзаря, а й долучилися до витоків його творчості.

     У кожного свій  Шевченко,  бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче. Виховні заходи «Свіча запалена від серця» (5-А клас, учителі Куцук Г.В., Харовська І.В.) та «Жінки в долі та творчості Тараса Шевченка» (9-А клас, учителі Куцук Г.В., Золотарюк Г.Є.) розкрили багатогранність таланту митця та його феномен як явище велике і вічне…

     Зацікавила школярів мовно-літературознавча  гра-квест  «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик…», яку провела  учитель Затірка М.С. з учнями 6-х класів.

     Упродовж предметно-методичного тижня учні мали змогу переглянути книжково-тематичну  виставку «Вічний, як народ». Художньо обдаровані учні 5-8 класів проілюстрували  прочитані твори митця й оформили виставку малюнків «Світ очима Кобзаря», а учні 9-Б класу переглянули виставку картин буковинських художників «Шевченко в сучасності» в Чернівецькому художньому музеї (вчитель Харовська І.В.).

         Т.Г.Шевченко живе донині в кожному, хто відчувається українцем перед Богом. Фото

Переглядів: 607 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту