Середа, 24.04.2024, 08:06Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:03
Вивчаємо історію

    Літо – найцікавіша пора року для дітвори, адже канікули  влітку – найдовші. Літні канікули  дарують  учням різні види відпочинку та розваг, нові зустрічі.  А скільки цікавого побачили і дізналися вихованці  літнього пришкільного табору відпочинку «Веселка» НВК «Любисток»! Незабутнім днем табірної зміни стало 17 червня, відвідування музеїв.

    У природничому музеї Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича учні познайомитися з розмаїттям тваринного світу нашої планети.  Найбільше враження на вихованців справив  унікальний експонат - гігантський кістяк 27-метрового 100-тонного  синього кита, що простягнувся над дитячими голівками і причарував їх погляд. 

    Незабутньою виявилася й екскурсія в музей авіації та космонавтики. Школярі  ознайомилися з історією повітроплавання - від перших літаючих апаратів до сучасних творінь авіаційної конструкторської думки. Особливий інтерес викликали повітряний гвинт винищувача «Фоккер» 1928 року та прилад, який всі звикли називати «Чорний ящик». Із захопленням  діти розглядали експозицію, яка присвячена  першому льотчику-космонавту незалежної України, нашому земляку Леоніду Каденюку.

    Також, учні побували  в обласному центрі  науково-технічної творчості. Особливу цікавість викликав діючий макет міжгалактичної станції «Марс». Всі охочі могли ознайомитися з їздою на картингу, в гуртку «Юний конструктор» дітвора оглядала цікаві експонати, що демонструють закони фізики.

    Вихованці третього і четвертого загонів  побували  у своєрідному центрі  популяризації української пісні -  меморіальному музеї Володимира Івасюка. Відома буковинська поетеса, молодший науковий співробітник  музею Олена Логінова розповіла цікавинки з життя В.Івасюка, ознайомила учнів з творчою спадщиною митця. Школярі побачили інтер’єр  помешкання композитора та його батьків, розгорнуту експозицію про життя та творчість Володимира Івасюка: книги, платівки, фотографії, чернетки музичних творів, рояль та скрипку.

    Не оминули  учні  й літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської на вул. Димитрова,5.  Екскурсовод розповіла про життєвий і творчий шлях Ольги Кобилянської, її літературні зв’язки з іншими художніми діячами. Діти побували у робочому кабінеті письменниці, побачили її свідоцтво про народження, учнівський зошит  та шкільне приладдя. Всі відвідувачі затамували подих, дивлячись на стрілки настінного годинника. Зі слів екскурсовода  учні дізналися, що годинник показує час, коли перестало битися  серце  буковинської горлиці. Побували, також, в окремому  залі музею, в якому  зберігаються видання творів письменниці українською та іноземними мовами , її портрети та фотографії.

    Щоб більше дізнатися про культуру і побут рідного краю вихованці табору  зробили піший похід-екскурсію на північно-східну околицю міста, неподалік  річки Прут, у обласний музей народної архітектури та побуту. Під час прогулянки  мальовничою ділянкою  музейні  працівники ознайомили дітей з традиціями та звичаями, розповіли про призначення знарядь праці. Учні  побачили оригінальні речі домашнього вжитку, зразки чоловічого і жіночого одягу, килимів, рушників, поясів, прикрас, виробів з дерева, шкіри, лози та багато іншого. 

    Діти вдячні  вихователям табору за змістовний і пізнавальний відпочинок, що приніс багато цікавих вражень!

 

(ФОТО)

 

 

Переглядів: 654 | Додав: sagittar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту