П`ятниця, 26.04.2024, 12:49Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:27
День Цивільного захисту

   Збереження життя чи не вперше в людській історії виступає як мета, що стоїть перед нами, і як задача, яку ми зобов'язані вирішувати. Як наслідок, для запобігання стихійних лих, аварій чи катастроф доведеться переоцінювати багато усталені погляди, перебудовувати взаємини з природою, переглядати напрямки та способи своєї діяльності.

   Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 17 травня в НВК «Любисток» проведено День Цивільного захисту. Учнівський та педагогічний колективи удосконалили свої теоретичні знання та практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно й чітко діяти, щоб зберегти своє життя.

   Виставка плакатів та ілюстрацій «Поведінка людини в надзвичайних ситуаціях» поглибила знання учнів 1 – 11 класів про організацію рятувальних робіт в зонах аварій, катастроф та стихійних лих, поведінку дітей у надзвичайних ситуаціях

   Баб’юк Оксана Іллівна, класовод 4-Б класу, на відкритому уроці з основ здоров’я «Стихійні лиха» розповіла про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час мандрівки до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, про правила поведінки на водоймах. Під час вікторини «Поведінка в надзвичайних ситуаціях» учні в  ігровій формі продемонстрували вміння миттєво реагувати у разі виникнення загрози життю.

На уроці основ здоров’я вчитель Баранник Лілія Василівна з учнями   8-Б класу вивчали надзвичайні ситуації природного походження нашої місцевості, зокрема зосередили увагу на зсувах у м. Чернівцях, землетрусах, повенях та їх наслідках; ознайомилися з основними діями населення в екстремальних ситуаціях. Виконання учнями вправи «Пазли» підкреслило їх  знання про хімічно-небезпечні об’єкти нашого міста.

   Завершальним етапом Дня Цивільного захисту була евакуація НВК, під час якої учні й вчителі продемонстрували обізнаність у діях у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

   День Цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти!» проведено цікаво та повчально: всі учасники навчально-виховного процесу переконалися в тому, що в складних умовах стихійного лиха необхідно дотримуватися організованості та дисципліни. Метушня чи паніка неприпустимі під час надзвичайних ситуацій.

 

Переглядів: 576 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту