П`ятниця, 26.04.2024, 13:39Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

22:36
Dшанування пам’яті з дня народження Івана Франка

Шлях до Франка

   Кожна нація має величини, що визначають її самодостатність і  неповторний профіль у  багатоликому світовому співтоваристві. Серед множини інших цю роль і місію в Україні доля поклала на Івана Франка, 160-річчя від дня народження якого ми цьогоріч  святкуємо.  
   План заходів навчально-виховного комплексу «Любисток» на відзначення року вшанування пам’яті з дня народження Івана Франка спрямований не тільки популяризувати творчу спадщину письменника, вченого та громадського діяча, а й виховувати в молодого покоління жагу до волі, нетлінну любов до рідної землі. 
    У бібліотеці закладу учні початкових класів ознайомилися з книжковою тематичною виставкою «Франко звеличив Україну, Україна має звеличити Франка», гортали сторінки цікавих ювілейних видань Івана Яковича Франка.
         Учні 5-9 класів продемонстрували високий рівень декламування поезій на конкурсі читців «Великий Каменяр».
         Під час літературної вікторини «Нам пора для України жить…» учні 7-А класу склали мозаїку-опис життя видатного українського письменника Івана Франка, презентували найулюбленіші твори генія українського письменства, відповідали на запитання про творчість Каменяра, цитували патріотичні рядки. В одному із конкурсів – «Інтерв’ю» – семикласники виступили в ролі перехожих, які зустріли Франка, роль якого зіграв Юркевич Данило. «Живе» спілкування з відомою людиною, цікаві відповіді на незвичні запитання  спонукали дітей до роздумів про збереження етнічних надбань, духовного світу українця.
          Змагалися в знаннях тематичного розмаїття творів Івана Яковича учні 9-х класів на брейн-ринзі «Знавці творчості І.Франка».  Учні 5-7 класів у конкурсі малюнків «Світло Прометея» зобразили віру в успіх та щасливу долю українців. 
    Велич Івана Франка як мислителя та суспільно-політичного діяча має вирішальне значення для майбутнього української нації. 

 

Переглядів: 697 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту