П`ятниця, 26.04.2024, 04:33Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

00:19
Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

«... Ніхто не постраждав жорстокіше, ніж єврей, на тіло і душу якого обрушилося невимовне зло гітлерівського порочного режиму…»                                                    У. Черчілль. 1941 р.


Саме цей вислів був лейтмотивом при проведенні заходів у навчально - виховному комплексі "Любисток", приурочених до Міжнародного    дня  пам’яті жертв Голокосту.

      Заходи проходили протягом тижня, починаючи з 22 січня по 27 січня включно.

      22 січня для учнів сереньої та старшої  школи була підготовлена та опрелюбнена експрес - інформація про цей день в історії для євреїв та світової громадскості, про важливість усвідомлення цієї події для людства.

    Учнями 9 - 10 класів підготовлено інформаційний стенд "Голокост в пам'яті людства" та  оформлено тематичну виставку, з матеріали якої могли ознайомитися всі бажаючі та присутні в школі.


   Урок "Назутріч пам"яті" з елементами перегляду свідчень людей, які пережили трагічні події пов"язані з Голокостом  не залишив байдужим нікого. Учні 11 класу переживали та співчували людям. В їхніх очах та словах було милосердя до людей на долю, яких випало це горе та  обурення і засудження людиноненавистницької нацистської ідеології.






 

Урочисто та з хвилиною мовчання проходив тематичний вечір «Мільйонам присвячується…»  Актовий зал був наповнений учнями 8 - 11 класів.

Вчитель історії - Загарюк І. О. провела  для учнів віртуальну екскурсію до Меморіального комплексу в Єрусалимі "Яд Вашем". Представила добірку відео сюжетів, які висвітлюють тему Голокосту у світі. Закінчився вечір запалюванням свічок. Шкільна громада долучилась до  всеукраїнської акції  «Шість мільйонів сердець». Для осмислення та рефлексії була розроблена та представлена  презентація.





Нам дуже приємно що нам вдалося послухати та поспілкуватися з    представником місцевої єврейської  громади "Хесед-Шушана”. Уроку не вистачило. Діти з не прихованим інтересом слухали історію життя сім"ї Наума Анатолійовича.

 

  

Досить  багато учнів виявило бажання відвідати єврейський храм - синагогу, що по вул. Садовського 11. Але цієї честі удостоїлись тільки кращі та активні учні. Екскурсія, яку провела Олександра Ісаївна допомогла зрозуміти духовний світ єврейського народу, ознайомитися з його цінностями, переконатися в доброті та милосерді людей, які незаконно постраждали під час війни.

 

Завершились заходи традиційно - покладанням квітів. Це місце на Турецькій площі біля меморіального знаку в'язням гетто в Чернівцях.


 

                                        

                                              Вчитель історії - Загарюк І. О.



Переглядів: 1482 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту