П`ятниця, 26.04.2024, 18:34Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:54
Освіта – скарб, а праця – ключ до нього!

 

Освіта – скарб, а праця – ключ до нього!

   П.Буаст

    Під таким девізом із 25 лютого по 01 березня 2019 року в навчально-виховному комплексі «Любисток» пройшов предметно-методичний тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін.

        Мистецький талант, досконалі знання з біографії та творчості класиків зарубіжної літератури, власні творчі доробки під час позакласного заходу «В світі літератури», вчитель Гостєва В.В., продемонстрували учні 8-А класу. Розширили свій кругозір учні 5-х класів,  долучившись до літературної вікторини «За сторінками творів Марка Твена та Елеонори Портер», учитель  Чебан Л.В. П’ятикласники із захопленням згадували улюблених персонажів із прочитаних творів, аналізували вчинки героїв. По завершенні вікторини малювали улюбленого казкового персонажа.

       Проявили свої знання, кмітливість та ерудицію учні 6-х класів у грі-змаганнях «Дивовижний читацький світ», учитель Чебан Л.В.  Учитель Пянковська В.І. та учні 9-Б класу провели круглий стіл на тему «Життя та творчість М.Лермонтова». Учні дослідили життя поета, розкрили маловідомі факти про нього, проаналізували періоди та характерні риси його творчості. На основі зібраного та упорядкованого матеріалу дев’ятикласники розробили буклет.

      Учні 8-Б та 9-Б кл. виготовили стіннівки, 5-6 кл. – розробили віртуальну виставку «Пам’ятники літературним персонажам». Особливо цікавим та оригінальним у цьому розрізі був фотодайджест учня 5-В класу Дмитра Ковтюха «Улюблені літературні герої в бронзі і не тільки». 

     Усі проведені заходи вирізнялися оригінальністю та цікавим підходом до вивчення програмного матеріалу. Завдяки цьому було реалізовано основну мету проведення Тижня – залучення учнів до читання творів, формування та поглиблення цікавості до уроків зарубіжної літератури. Ігри, вікторини, конкурси, тематичні круглі столи сприяли вихованню творчої особистості, дали можливість виявити індивідуальні особливості кожної дитини та врахувати їх у роботі зі школярами.

      Цікавинкою Тижня в історичному ракурсі стала вікторина серед учнів 7-х класів  «Подорож Київською Руссю», вчитель Вишківська Л.М., метою якої було виховати почуття патріотизму та любові до національної спадщини, поваги до історичного минулого. Семикласники не тільки узагальнили знання про героїчне минуле Русі-України, а й співставили історію минулого й сьогодення.

       Задля поглиблення знань учнів школи ІІІ ступеня з історії України та всесвітньої історії вчитель Калинюк І.В. організував серед десятикласників гру «Колесо історії», де учасники відчули відголоски попередніх століть, віртуально побувавши  в ХV ст.

      Проведені заходи предметно-методичного тижня суспільно-гуманітарних дисциплін сприяли розвитку в учнів НВК «Любисток» ініціативності, активної участі в організації освітнього простору, комунікативних якостей і творчих здібностей, формуванню власної життєвої позиції, здатності глибоко проникати в суть проблеми, бажанню самовдосконалюватися та наполегливо працювати. Фото.

Переглядів: 566 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту