Субота, 04.05.2024, 23:51Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:46
Про безпеку сьогодні

 Про безпеку сьогодні

 

     Однією з передумов створення безпечного освітнього середовища є не тільки наявність чітких правил реагування, поведінки  учасників освітнього процесу під час надзвичайних ситуацій, а й постійне поглиблення знань цих правил, відпрацювання дій.  

     27 квітня 2023 р. у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в Чернівецькій гімназії № 5 учителем основ здоров’я Баранник Лілією Василівною проведено демонстраційний урок основ здоров’я у 6-Б кл. із теми «Знання правил безпеки поведінки рятує життя». На уроці були присутні гості: Бабчук Сергій Васильович, начальник сектору зв'язку із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, Алла Степанівна Прохоренко, методист обласного навчально- методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

     Учні, виконуючи інтерактивні вправи, продемонстрували міцні знання з мінної безпеки, безпечної поведінки на дорозі, у дворі, в громадських місцях, у школі; розробили пам’ятки: «Школа – безпечне місце кожного з нас», «Правила безпеки вдома».

     Бабчук Сергій Васильович,  начальник сектору зв'язку із ЗМІ та  роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, розповів учням про правила поведінки під час пожежі, наголосив на причинах та наслідках пожеж. Окремо зупинився  на принципах роботи з вибухонебезпечними предметами: протитанковими, протипіхотними мінами. По завершенню виступу подарував гімназії навчальні настільні ігри: «Провідник безпеки», «Підказки при надзвичайних ситуаціях».

     Прохоренко Алла Степанівна, методист обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, розповіла шестикласникам про диверсійні групи, їх створення та дії. Продемонструвала саморобні вибухові пристрої, пояснила їх принцип дії та детально роз’яснила правила поведінки у разі знаходження невідомого предмета.

     По завершенню уроку учні 6-Б класу разом із Баранник Лілією Василівною поділилися враженнями від уроку та розповіли гостям про діяльність дружини юних рятувальників-пожежних, який сформовано на базі гімназії.  У свою чергу, Бабчук С.В. та Прохоренко А.С. обговорили з директором гімназії Сопетик В.І. подальшу співпрацю щодо створення безпечних умов в закладі освіти, формування навичок безпечної поведінки учасників освітнього процесу. Фото.

Переглядів: 205 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту