Субота, 27.04.2024, 03:50Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

00:11
Тиждень історії

Творячи свою національну державу, 

змушені правильно розуміти сучасне…

            Один за одним роки, періоди, епохи переходять із теперішності в минуле, а рештки їх застигають у речових та писемних пам’ятках, осідають в архівах, бібліотеках, курганах, у народній пам’яті. За цими слідами і йде юне покоління, повертаючи до життя народи, держави, ери, що зникли, з найдорожчим їх надбанням – із величезним життєвим досвідом багатьох поколінь. Не залишається осторонь історичного та правового життя держави і навчально-виховний комплекс «Любисток».  Щорічно впродовж другого  тижня грудня – предметно-методичного тижня суспільствознавчих дисциплін – учні навчального закладу не тільки поглиблюють знання з історії та правознавства, а й демонструють власну громадянську позицію, патріотичне «Я».

         Екскурсія до краєзнавчого музею учнів 5-Б класу з учителем історії Марією Іванівною Сухар – пролог Тижня.  Археологічні, етнографічні, нумізматичні колекції, документи, матеріали й численні предмети з історії Буковини, колекція зброї XVIII — XIX століть – нова сторінка в «книзі знань» п’ятикласників.

         Людмила Миколаївна Вишківська, вчитель історії та правознавства, для учнів 9-х та 11 класів організувала зустріч із кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри «Європейського права» ЧНУ імені Юрія Федьковича, юристом Ольгою Дмитрівною Чепель. Випускники ознайомилися з змінами в Конституції України, зокрема реформами місцевого самоврядування та децентралізацією влади. По завершенню зустрічі між її учасниками провели брейн-ринг «Знай права – виконуй обов’язки», під час якого опрацювали Загальну декларацію прав людини, Конвенцію ООН про права дитини.

         Епілогом предметно-методичного тижня став відкритий урок з історії, учитель Марія Іванівна Сухар, у 7-А класі «Хрестові походи. Взаємовідносини європейського та східного світів», де учні засудили жахливі наслідки війн: вбивства, знищення, руйнування…

                Вивчаймо історію, адже «якщо ми будемо вивчати історію, то навчимося не повторювати минулих помилок» (Меггі Фюрі, письменниця).

 

 

 

 

 

Переглядів: 663 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту