Понеділок, 29.04.2024, 09:26Вітаю Вас Гість | RSS
Чернівецька гімназія №5 Інтеграл
Усі фото, відео та творчі роботи учасників освітнього процесу розміщені на сайті гімназії з дозволу батьків.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 562
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:23
Тиждень історії рідного краю

 

Тиждень історії рідного краю

 

     Будь-яка велика справа завжди починається з малого. З зернини – хліб, з одного доброго вчинку – великі справи, любов до Батьківщини – з любові до рідного краю. Саме тому в навчально-виховному комплексі «Любисток» до проведення Тижня історії рідного краю педагогічний та учнівський колективи підходять виважено та творчо. Кожен учасник освітнього процесу впродовж тематичного Тижня глибше занурюється в історію Буковини, детальніше ознайомлюється  з традиціями рідної землі, дізнається багато нового та цікавого про наше місто та область. 

     Тиждень стартував яскраво та невимушено. Вчитель історії та правознавства Ігор Васильович  Калинюк разом із учнями школи ІІ ступеня переглянули фільм «Перлина Буковини», з якого школярі дізнались про історію рідного міста з часу його заснування до наших днів, про економічне, політичне й культурне життя Чернівців. Із захопленням переглядали епізод про етнічний характер чернівчан.

     Людмила Миколаївна Вишківська, вчитель історії, провела з учнями 8-х класів пізнавальну вікторину. Восьмикласники називали площі та вулиці міста, відомі особистості Буковини, їх рід діяльності та досягнення, складали пазли «Пам’ятники та архітектурні споруди Чернівців».  Для учнів 7-х класів вчитель організувала екскурсію в музей народної архітектури та побуту, де семикласники ознайомилися з народною архітектурою Буковини, побачили традиційний буковинський одяг, дізналися про звичаї рідного краю. 

     Тиждень історії рідного краю – це поглиблення знань дітей про Буковину та Чернівці, про землю, де вони народилися та проводять своє дитинство, адже як писав Микола Амосов: «Історія – наші корені. Без них не можливе життя сьогодні і в майбутньому». 

Переглядів: 390 | Додав: sopetik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту